Notice: Undefined offset: 12 in /home/reijnen2/www/catalog/controller/blog/post.php on line 967 Jan Reijnen B.V. ook maatschappelijk betrokken met stagiaires

  • Jan Reijnen B.V. ook maatschappelijk betrokken met stagiaires

Jan Reijnen B.V. ook maatschappelijk betrokken met stagiaires

Jan Reijnen B.V. is een erkend leerbedrijf. Hierdoor zijn er regelmatig stagiaires bij ze in de winkel te vinden. Momenteel lopen Jan Jaap en Jesse stage.

Jan Jaap volgt een VMBO opleiding en zocht een bedrijf waar hij zijn ‘’meeloopstage’ kon doorlopen’. Steffie Reijnen legt uit dat ze het erg belangrijk vinden dat ook leerlingen de kans wordt geboden om te proeven aan het echte werken. “ We krijgen van diverse scholen stagiaires. Soms komen ze van het Bouwens in Panningen voor een 1 daagse snuffelstage en de andere keer krijgen we iemand voor een aantal dagen, weken of maanden. ”

Jan Jaap uit Maasbree, zit op het VMBO en zocht een bedrijf voor een meeloopstage. Hij klopte aan bij Reijnen en Reijnen bood hem deze kans waar Jan Jaap uiteraard blij mee is. Hij was samen met zijn ouders al eerder bij Reijnen in de winkel geweest. “En toch is het ineens anders, wanneer je zelf klanten mag helpen, of mee mag helpen bij het sleutelen aan fietsen.” Het liefst staat hij bij de fietsmonteurs. “Daar wordt hard doorgewerkt, maar er wordt ook veel gelachen”. Het valt hem op dat de sfeer bij Reijnen erg goed is. Dat maakt zijn stage ook zo leuk. Van vrienden hoort hij ook wel eens andere verhalen. “De tijd vliegt hier echt voorbij. Ik ben al over de helft van mij stageperiode heen en als ik nu al terugkijk heb ik echt al behoorlijk wat technische vaardigheden bijgeleerd.”

Ook Jesse loopt stage bij Reijnen: Hij zit op een opleiding om Accountmanager te worden (niveau 4). Zijn school zit in Venlo. “  Ik kende Jan en Ruud al een beetje voordat ik naar een stageplek zocht. Mijn pap komt hier vaak spullen halen, vandaar. Ik zocht een goede stageplek waar ik sales-ervaring kon opdoen. En bij Reijnen, waar echt heel veel mensen over de vloer komen, zit ik daarvoor eigenlijk perfect”, aldus Jesse. “ Ik leer hier vooral hoe je het beste met klanten om kunt gaan. Daarnaast krijg ik zo een goed beeld hoe het is om in de detailhandel te werken. Doordat het assortiment van Reijnen erg groot is, is er eigenlijk ook erg veel afwisseling. De ene keer ben je met gereedschap bezig, de andere keer met poetsmiddelen en dan weer met iets voor de fiets. Natuurlijk heb ik niet overal verstand van, maar dan zijn er altijd collega’s in de buurt om me te helpen. Naast het meelopen, moet ik ook een aantal opdrachten voor school uitvoeren en examen doen. Ook daarvoor wordt voldoende ruimte geboden bij Reijnen, al moet zo’n opdracht soms even wachten als er klanten zijn die geholpen moeten worden. Wat ik het allerleukste vind aan deze stage? Dat is toch wel de gezelligheid binnen Reijnen. Echt, dit is echt een super leuk bedrijf om stage te lopen.” 

Verwante Tags

jan reijnen bv sbb maatschappelijk betrokken stagiaires vmbo fietsenmaker accountmanager verkoper thuis in panningen tip panningen

Reacties

Note: HTML is not translated!